Casablanca z Rio de Janeira

19. červen 2006

"Brazílie se nedá popsat ani charakterizovat, ale musí se zažít", říká host nedělní Casablanky Martin Mikuláš, brazilská spojka pořadu Grundfunk na RW. Martin přišel povídat o svých dojmech z mytické jihoamerické metropole, které nasbíral od ledna do května 2006. POSLECHNĚTE SI: Záznam rozhovoru

Jaké přísné zákazy platí pro muzikanty v zemi, kde ministrem kultury je také bývalý muzikant? V nedělní Casablance uslyšíte pohled na město, které má více obyvatel než celá Česká republika. Podle Martina je věrným obrazem skutečné Brazílie film "Město bohů", takže pokud chcete alespoň trochu pochopit Rio, podívejte se na něj. Rio de Janeiro totiž není jen městem nejslavnějšího karnevalu, ale má i opačnou tvář. A navíc jako třešničku na dortu přivezl Martin Mikuláš záznam z komentování brazilského fotbalu.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.