Kompas ukazuje směr JV Afrika

3. září 2008

Další program nedělní Casablanky, cestovatelského a outdoorového magazínu Radia Wave byl africký. Petr Daubner byl od konce června na velké cestě a navštívil Zanzibar, Tanzanii, Keňu, Malawi a Zambii.

Těsně po návratu jsme ho přivítali a přiměli podělit se o čerstvé dojmy z "nejnebezpečnějšího města Afriky", z pekelného výstupu na nejvyšší činnou horu Afriky, ale i ze shánění spolucestovatelů na náročnou expedici přes internet. Tvůrce stránek kompas.estranky.cz zásobil posluchače v tradiční cestovatelský čas (od 11 hodin dopoledne) zážitky a dojmy pestrými jako Afrika sama.

"V Africe není horko! V Africe funguje infrastruktura..." říká mj. Petr Daubner. Vysílání doprovázela keňská, etiopská a tanzanská hudba z nejlepších kompilací afrického etna. Zazněly také tracky od hvězdy world music Gigi.

V tomto díle pořadu se také soutěžilo o 2 poukázky na jídlo v Karavanseráji, cestovatelském klubu s orientální restaurací.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.