Nepál očima Filipa Hegnera

29. září 2008

Hostem cestovatelské a outdoorové Casablanky byl Filip Hegner, přispěvatel serveru Svět cest, jehož expediční kroky vedly v r. 2007 do Nepálu. Namche Bazaar, Ama Dablam Base Camp, Base Camp Everestu, Kala Pattar, NP Chitwan, Kathmandu a okolí - to jsou některá z nejznámějších navštívených míst, na něž taky padly otázky. POSLECHNĚTE SI: Záznam rozhovoru a projděte si s ním sladěnou fotogalerii!

Mluvili jsme obydlení na trecích v Nepálu, o tom, co je to tea house trekking, maoistech, aklimatizaci a horské nemoci. Pavel Sladký se ptal, zda je Nepál "země, kde se za všechno platí," a jak probíhá nepálský svátek dasein. Fotogalerie sleduje probraná témata, a tak můžete poslouchat záznam pořadu a listovat si ve fotkách...

V pořadu také proběhla další ze série soutěží o 2 poukázky na v Karavanseráji, cestovatelském klubu s restaurací.

Zmiňovaný Filipův cestopis pro server Svět cest je zde a jeho osobní cestovatelské stránky (ne jen o Nepálu, ale i o Indii, USA, alpských a karpatských výletech atd.) zde.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.