Na kole po Madagaskaru

3. listopad 2008

Slávka Chrpová (šéfredaktorka specializovaného časopisu Cykloturistika) již byla jednou hostem Casablanky na téma Kuba. Tentokrát v cestovatelském a outdoorovém magazínu mluvila o tom, jak přestála českou ženskou cyklistickou výpravu do cyklisticky poněkud neobvyklé destinace - do středozápadní části Madagaskaru. POSLECHNĚTE SI: Casablanku o cyklistice na Madagaskaru

Řeč šla nejen o samotných cyklistických trasách a madagaskarských krásách (např. tsingy) pohledem ze sedla bicyklu, ale i o jeskyních, písečných cestách, baobabech, fosách, které žerou cyklistické dresy, autobusech a dalších tématech, s nimiž se česká výprava v pro nás exotickém prostředí střetla. Slávka Chrpová prozradila, jak si s nezvyklým terénem poradili kola a další cyklo výbava.

00808544.jpeg

Pořad provázela hudební směs s dominantní madagaskarskou složkou, ale i "italskou exotikou", protože součástí byla i soutěž o vstupenky na festival Struny podzimu, kde 5.11. hrají Tenores di Bitti.

00808541.jpeg
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.