Kapverdy. Na kole.

16. listopad 2009

Slávka Chrpová a Renáta Lorišová přišly do nedělního cestovatelského a outdoorového magazínu Radia Wave Casablanca vyprávět o své neobvyklé cyklistické cestě po Kapverdských ostrovech. Řeč tedy byla o obtížích s leteckou přepravou kola, strmých stoupáních, kapverdském naturelu, ale i mořské nemoci na trajektu.

Slávka Chrpová završuje svůj ostrovní trojboj ženské cykloturistiky, který jsme sledovali podrobně - podívejte se na madagaskarský díl z r. 2008 a kubánský díl z r. 2007. Renáta Lorišová zase projela se svým partnerem Martinem Stillerem Austrálii od západu na východ.

Jak je to s "povinnou" erekcí při kapverdském tanci funana? :-D Kde jsou na ostrovech nejvýživnější serpentiny? Jaký ostrov je nejevropštější a který naopak nejafričtější? Jak chutná místní pálenka grogue? Čeho se nadějete, když na kole projíždíte odlehlejšími kapverdskými vesničkami?

Kapverdské ostrovy jsme v Casablance popisovali i s Martinem Kaminským, posluchačem Radia Wave a cestovatelem, který strávil na Kapverdských ostrovech 3,5 roku. S ním jsme probrali jsme možnosti cestování, potápění a trekování na ostrovech, které Martin navštívil. Poslechněte si záznam zde.

00143115.gif
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.