KRNAP a sporty v přírodě v Krkonoších

19. září 2011

Mezi exotickými destinacemi dává pořad Casablanca výběrově prostor taky cestování po ČR. Tentokrát přinášíme rozhovor se čtyřmi krkonošskými hosty.

O (nových) možnostech pro outdoorové aktivity, ochraně přírody, lavinových kurzech a dalších věcech jsme mluvili s náčelníkem krkonošské Horské služby Adolfem Klepšem, Radkem Drahným, mluvčím KRNAPu, Michalem Skalkou, vedoucím pracoviště ekologické výchovy Správy KRNAPu ve Vrchlabí , a Radkem Víchem, manažerem outdoorových aktivit ve Svazku měst a obcí Krkonoše.

Mluvili jsme o krkonošském projektu Junior Ranger a práci strážce národního parku KRNAP. Nechali jsme zástupce parku, HS a obcí zhodnotil poprvé zavedené skialpové trasy, první zimu s legálním ledolezením v Labském dole a nové cyklotrasy z letošní letní sezony. (Zatím se zdá, že všechny tyto nové aktivity budou pokračovat.) Zmínili jsme se také o palčivých bodech, kterými v Krkonoších jsou potenciální lanovka na Lysou horu, Labská bouda a vyhořelá Petrova bouda.
Od každého z účastníků rozhovoru jsme si taky vyžádali tip na oblíbené místo v Krkonoších. Poslechněte si záznam pořadu!

Odkazy:
HS Krkonoše
KRNAP
Svazek měst a obcí Krkonoše

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.