Andrea Kaucká a René Bauer: V Súdánu jsme se pekli jako v troubě

21. srpen 2014

Česko-německý pár má neodpáratelnou zálibu v subsaharské Africe, kam cestují s 4x4 autem. „My jsme zase, kde jinde než v Africe...” napsala nám Andrea Kaucká v mailu. A urodil se z toho těsně po jejich návratu díl o súdánských 50stupňových vedrech, potápění v oblastech s nerozvinutou infrastrukturou, pyramidách a dalších tématech.

„V Súdánu jsme byli něco málo přes 5 týdnů, od konce března do 7. května. Teploty přes den skákaly na 43–58°C. Chytli jsme písečnou bouři, v poušti i sprchlo, jinak horko...“ Dvojice se také potápěla v Rudém moři na místech, kde své podvodní stavby stavěl Jacques-Yves Cousteau. Pak Andrea Kaucká a René Bauer přeletěli do zimbabwského Harare a navštívili i Botswanu a Namibii.

Jak se dozvíte z rozhovoru, česko-německá dvojice původně plánovala navštívit i Jižní Súdán, konflikt v zemi jim to ale znemožnil. V souvislosti s tím upozorňujeme na předpokládanou humanitární katastrofu právě v Jižním Súdánu. Chcete o ní vědět (víc)? Podívejte se na stránky Člověka v tísni, který na situaci upozorňuje kampaní By The End of September.

Během premiérového vysílání jsme rozhovor doprovodili pouštní muzikou Aliho Farky Touré, Abdela Gadira Sa a Hassana Hakmouna a zimbabwské rebelky Chiwoniso Maraire.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.