Casablanca: Petr Hirsch vyráží pěšky kolem světa

25. květen 2014

Poutník Petr Hirsch prošel při cestě do Santiaga de Compostela a Jeruzaléma 20 států za 802 dní. A pak se rozhodl pro etapovitou pěší pouť kolem světa. Chce projít co nejvíc hlavních měst na zeměkouli. První etapu zahájí za pár dní...

Petr Hirsch v neděli 1. června vyrazí ze svého rodného Dvora Králové nad Labem do Berlína, Kodaně a přes Oslo do Trondheimu. A odtud se chce obrátit na jih. Za znalce geografie se nepovažuje, svoje trasy neznámými zeměmi plánuje přes Google a jiné volně dostupné zdroje.

Těsně před začátkem cesty byl Petr Hirsch hostem v cestovatelském a outdoorovém magazínu Casablanca. Podívejte se na fotky (další najdete na jeho blogu) a poslechněte si záznam vysílání!

Jak sám říká, začal se před několika lety věnovat poutnictví, protože se mu zbortil dosavadní žebříček hodnot. Jak moc je jeho poutnictví spojené s vírou? Mezi svoje inspirátory počítá americkou poutnici Peace Pilgrim a Francouze Jeana Béliveaua.

Více informací o cestách Petra Hirsche najdete na jeho webu www.pout.eu.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.