F. Hrubý: Táta mezi žirafami. Pro Keňany je chlap na rodičovské nepochopitelný úkaz

2. březen 2015

Autor knihy Táta mezi žirafami přišel do cestovatelského a outdoorového magazínu Radia Wave mluvit o roce života a cestování v Keni. Byl tam na rodičovské – se čtyřletou a roční dcerou, když své ženě našel v Nairobi práci u mezinárodní firmy.

Filip Hrubý opustil manažerskou pozici ve velké firmě a vzal život v Nairobi jako příležitost. Jako příležitost podle něj vnímají megapoli v savaně i miliony jejích obyvatel, z nichž značná část žije ve slumech. Kibera je považovaná na největší (východo)africký slum vůbec. O svých zkušenostech napsal poměrně šťavnatým a současným jazykem knihu Táta mezi žirafami.

Poslechněte si záznam vysílání o životě v různých čtvrtích Nairobi, safari s malými dětmi, radostech řízení v chaotickém keňském provozu a roce zážitků z východní Afriky. V nedělní premiéře film doprovodila současná keňská hiphopová muzika a legendární etiopský soul.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.