J. Petřík a L. Olšavská: Východní Kanadu jsme projeli stopem

8. září 2014

Montreal, Quebec, Toronto a národní parky jako Fundy, Rockwood, Parc Jacques Cartier nebo Mt. Royal. To všechno projeli Jarda Petřík a Lucie Olšavská. Turismem přetížené Niagarské vodopády je nezaujaly, ale třeba Ostrov prince Edwarda hodně.

Jarda Petřík (redakční kolega z Radia Wave) a jeho přítelkyně Lucie Olšavská vyrazili letos v létě do Kanady. Jejich hlavním cílem byly národní parky a východní pobřeží země. Couchsurfing a stopování pro ně byly způsob, jak ušetřit (Kanada je v mnoha věcech drahá), ale zároveň příležitostí poznat nová místa a lidi.

Jak se stopuje mezi Montrealem a Quebecem ve srovnání s menšími městy na východě? Jarda a Lucka prý čekali na stop v průměru maximálně hodinu. Jsou Kanaďani líní, když vůbec nepřemýšlí o tom, že se po světě dá pohybovat bez auta? Poslechněte si záznam živého vysílání z neděle 7. září a podívejte se i na fotky!


Vysílání jsme v premiéře doprovodili kanadskými interprety, včetně rodáků z Ostrova prince Edwarda.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.