Jiří a Tereza Štarhovi: Thajsko

23. říjen 2011

Cestovatelský a outdoorový magazín Radia Wave Casablanca tentokrát přiblížil jeden z poměrně klasických českých výletů do Thajska. Jiří Štarha, fotograf a člen kapely Navigators, se spolu s přítelkyní Terezou rozhodl pro cestu do severní části země, kombinovanou s relaxem na plážích na jihu země.

V rámci cesty navštívili chrámový komplex v bývalých hlavních městěch Sukothai a Ayuthaya (Ajuttchajá), druhé jmenované sídlo je v těchto dnech obzvlášť silně zasažené 50letými povodněmi (viz např. souhrn zde), absolvoval trek v džungli nad Chinag Mai (viz mapa) a navštívil některé pláže. Ale taky se v rámci cesty vzali. Zařizování a průběh svatby v Bangkoku tak byly dalším z témat rozhovoru. Vysílání doprovázel thajský rock (včetně zásadní předělávky Black Sabbath) z kompilací Thai Dai a The Sound of Siam.
Podívejte se taky na fotky, tematicky sledující rozhovor, živě vysílaný v Casablance 24. října 2011.

Mapa k thajské cestě Jirky a Terezy:


Zobrazit místo Jiří a Tereza Štarhovi: Thajsko na větší mapě

Aktuální povodňová fotomapa (průběžně aktualizovaná):


Zobrazit místo Thailand Flood photo 2011 na větší mapě

Zajímá vás JV Asie?
Thajsko Davida Gladiše
Expedice Mekong 2010
Vietnam pohledem divadelního režiséra Jiřího Havelky
Barma pohledem Jana Styblíka

Facebook pořadu

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.