Lukáš Krasňan: Jak sehnat levnou letenku

8. listopad 2012

Lukáš Krasňan miluje letadla a vlaky. Dokáže sehnat levnou letenku na druhý konec světa za pár tisíc korun a po Evropě doslova za několik korun. Vyzná se v letenkových serverech. Nelituje času a letí do Japonska nebo do Singapuru, i když má na místě do odletu zpět jenom pár hodin času.

Nechte si poradit! Porovnejte svoje zkušenosti! Lukáš Krasňan v nedělní cestovatelské a outdoorové Casablance mluvil o tom, kde a jak hledat levné letenky, jaké chyby dělají letecké společnosti při zadávání cen do rezervačních systémů a různých promoakcích a jak jich využít. Vysvětlil, jak se cesty zhodnocují v dalších letenkách (v podobě nasbíraných, nalétaných mil).

V rozhovoru zmiňujeme Alitalii, RyanAir, Aeroflot, ČSA, Air France, KoreanAir, Cathay Pacific a další společnosti, bavíme se o výletech na 3 hodiny do Singapuru a na 6 hodin do Tokia, o Havaji za 6000 korun. V závěru rozhovoru jsme také v obdobě rubriky Checkpoint „zaúkolovali” Lukáše, aby navrhl postup hledání letenky do tří různých destinací, na Krétu, do Taškentu a do Kamerunu.

Diskusní skupina Cestovatelé na Facebooku, kde se můžete taky „potkat” s Lukášem Krasňanem
Hvězdičková škála hodnocení aerolinek SkyTrax
Facebook Casablanky

Některé ze serverů, které v rozhovoru zmiňujeme:
Nejstarší existující diskuse o levných letech: http://www.flyertalk.com/
Základní český server: www.akcniletenky.com Německé akční letenky: http://www.exbir.de/
Polské servery: www.fly4free.pl, loter.pl
Základní vyhledavače letenek (ne slev): http://matrix.itasoftware.com/, http://www.kayak.com/explore/, www.skyscanner.com
Další možné odkazy, kde hledat: http://www.expedia.com/, www.swoodoo.de, http://www.pelikan.cz/, http://cestujlevne.com/, http://www.jaknaletenky.cz/

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.