Menšík & Bitnar: Czech slack strikes back!

13. říjen 2013

Slackline se vrací do cestovatelského a outdoorového magazínu Radia Wave. Hosty Casablanky byli slacklineři („provazochodci”) Danny Menšík a Filip Bitnar.

První z nich je čerstvý držitel světového rekordu v disciplíně longline, protože po popruhu (slackline) přešel nad zemí380 m, druhý je bronzový trickliner ze zatím posledního posledního mistrovství ČR v této dispiclíně, která se specializuje na pohybově náročné a efektní kousky, při kterých se borci odrážejí od slackline do vzduchu nejen nohama, ale při saltech a dalších „točkách“ dopadají i na prsa nebo záda.

Jak se na úzkém popruhu nad zemí dělají různé triky a parádičky včetně salt a kombinovaných odrazů s rotacemi? Kde se v člověku bere síla, klid a rovnováha na přechody dlouhých lajn? Bolí slacklining? V cestovatelském a outdoorovém magazínu RW navazujeme na nedávné úspěšné vysílání s přední evropskou slacklinerkou Anče Kuchařovou, které bylo zaměřené na slacklinové chození ve výškách (tzv. highline).
Poslechněte si záznam vysílání a podívejte se na fotky!

K rozhovoru hráli Kanye West, Vec, Public Enemy a Aloe Blacc. Casablanku s hudbou si můžete pustit v Jukeboxu.

Facebook Casablanky

Danny Menšík v akci:

Trickline battle v rámci GIBBON Czech Nationals 2013 (Filip Bitnar vs. Vojta Vodák)

Světový rekord, 380 metrů na longline v ČR

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.