Motorkářka Dominika Gawliczková: Všichni říkali, že to nezvládnu...

3. listopad 2013

Jedenadvacetiletá motorkářka Dominika Gawliczková jezdí sama po Evropě a má odvážné plány. Zatím podnikla cestu do Rumunska, Alp, Španělska a Portugalska a zatím tu nejdelší po Skandinávii. Co přijde dál? V plánu je výlet k Aralskému jezeru a do střední Asie.

„Na to, abyste měli dramatické zážitky k vyprávění, nemusíte cestovat za hranice Evropy,” říká Dominika a upřímně popisuje, co a jak ji cesty naučily. „Vždycky mě pobaví, když mi někdo kvůli mým sólo cestám řekne, že jsem odvážná,” dodává. „Já se přitom bojím úplně všeho. I tmy v noci.“ Spoustu svých postřehů a úryvky z cestovních deníků sdílí Dominika na svém Facebooku.

Proč Dominika cestuje sama? Co dělá, když už jí o samotě „hrabe“? Proč nerada plánuje? Čeho se nejvíc bojí? Defektů, lidí, nehod, tmy? Jaké rady by dala holkám, které na motorce začínají? Jaká místa v Evropě (ale i v Česku), která poznala, patří mezi její nejoblíbenější?

Poslechněte si cestovatelský a outdoorový magazín Radia Wave Casablanca v záznamu a podívejte se taky na fotky a mapky.

Starší Dominičin článek Holky a motorky: Začátky aneb jak si zachovat orgány i rozum, který zmiňujeme v pořadu, najdete tady.

SÓLO CESTY A MOTO CESTY V CASABLANCE:

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.