Ultramaratonec René Kujan: Uzavřel jsem islandskou trilogii. Byl to nejtěžší běh

30. červenec 2014

Islandská trilogie ultramaratonce Reného Kujana znamenala běžet 30 maratonů ve 30 dnech a oběhnout ostrov kolem dokola. Vloni pak přeběhl ostrov od severu na jih a letos od východu k západu. Ani nepřízeň počasí ve vnitrozemí Reného charitativně motivované běhy ve prospěch Sportovního klubu vozíčkářů nezastavila.

Jak se dá běžet drsnou krajinou zcela sám s vozíkem naloženým věcmi? Jací jsou Islanďani? Jaký je běh v situaci, kdy si každý den běžec říká, že „dnešek byl zase nejhorší ze všech“? Když vítr nedovolí vůbec vyběhnout? Poslechněte si záznam vysílání o Islandu. V nedělní premiéře 27. července interview doplnila hudba Múm a Sigur Rós.

Nebojí se to zkusit
Jak se dozvíte z rozhovoru, každým kilometrem na Islandu přispěl běžec a jeho podporovatelé na sbírkové konto Sportovního klubu vozíčkářů. Sbírka pokračuje, takže se stále můžete přidat, vizte také Reného stránky. Závěr rozhovoru v Casablance navíc věnujeme fenoménu běhání na boso, nové zálibě Reného Kujana. Ta potvrzuje Reného motto, že klíč ke všem výkonům tkví hlavně v hlavě.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka