Vánoční soutěžní Casablanca

18. prosinec 2011

Na Boží hod vánoční poslouchejte soutěžní vydání cestovatelského a outdoorového magazínu Casablanca a doplňte si to, na co Ježíšek zapomněl. Vyhrajte za správnou odpověď jednoho ze čtyř průvodců Lonely Planet a Rough Guide, africký cestopis Šimona Hellera a hlavně batoh Deuter Air Contact!

Soutěžní Casablancu vysíláme 25. prosince od 11 hodin dopoledne na Radiu Wave.

Hlavní cenou v soutěžním dílu pořadu je oblíbený model trekového batohu DEUTER AirContact. V roce 2008 nejprodávanější model trekového batohu DEUTER se vrací coby akční nabídka špičkového batohu za exklusivní cenu společnosti HUDYsport, která ho do soutěže věnovala.

Batoh má objem 55 + 10 l (+6 l postranní kapsy) Měří 76x38x27 cm a váží 2450 g. Je vybavený zádovým systémem Aircontact Vari Quick, má polstrované ramenní popruhy, bederní pás s kapsičkou na zip, výškově nastavitelné víko s kapsou na zip, zipem oddělitelná spodní komora batohu, 2 boční kapsy, pláštěnka na batoh i poutka na cepíny. Je z materiálů Duratex, Polytex a Ballistic.

Soutěžit budeme také o 2 průvodce Rough Guide (výtisk-destinace podle vašeho výběru), zásadní a objemné průvodce této renomované americké značky, která kromě praktických informací, map a popisů měst a treků svým čtenářům přináší také úryvky z krásné literatury dané země, kapitoly z historie a hudební tradice a často je doplněná o DVD, přibližující jednotlivé země i obrazem. Seznam oblastí vydaných v češtině díky nakladatelství Jota, najdete ZDE. Ve stejném nakladatelství začala vycházet také řada Bradt Guides – pokud výběr výherce padne na destinaci, kterou pokrývá tento průvodce, bude vám Bradt Guide také k dispozici.

Lonely Planet je světově proslulá edice průvodců s dlouhou historií, která začala v roce 1973, když Maureen and Tony Wheelerovi napsali knihu Across Asia on the Cheap. Průvodce této značky pokrývají téměř celý svět. Jsou psány profesionálními cestovateli-specialisty pro jednotlivé oblasti a jsou pravidelně aktualizované. Jsou plné praktických a užitečných informací, kvalitních map a plánků a doporučení. Nakladatelství Svojtka & Co. již vydalo od roku 2001 více než 110 těchto průvodců v českém jazyce. Přehled těch dostupných najdete ZDE. V soutěži budou k dispozici 2 průvodce podle vašeho výběru.

02326213.png

Šestou cenou v pořadu bude cestopis Šimona Hellera s názvem Západní Afrika aneb Šepot kriminálu. Cestopis je sbírkou postřehů z měsíční expedice dvou cestovatelů (Šimona Hellera a Vojtěcha Jarolíma) napříč Saharou. V knize jsou kromě obecných informací o západní Africe vykresleny jak zážitky z cest, tak zkušenosti z nepříjemného zakončení celé expedice v gambijském kriminále. Součástí knihy jsou i zápisy z deníku, který si Šimon Heller psal a fotografie z končin, kde čas má jinou hodnotu než u nás.

Všechny soutěže budou telefonické (na čísle 221 552 333) a vědomostní. Každý posluchač může vyhrát jen jednu cenu. Další informace a malé nápovědy k soutěži najdete před soutěží na Facebooku pořadu.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.