Veronika Ambrozyová: Kapské Město

4. březen 2012

Veronika Ambrozyová se na tři měsíce přestěhovala do Kapského Města. Život v tomto městě JAR rozhodně není považovaný za klidný a bezkonfliktní, zvláště ne v chudých slumech, kterým se v Kapském Městě říká townshipy.

Jak se s tím Veronika srovnala? A jak se srovnala s návratem do Česka? Která aklimatizace byla težší?

Práce environmentální koordinátorky (v rámci stáže GLEN), Stolová hora vystupující na horizontu přímo za městem, parties made in Cape Town nebo výlety na Střelkový mys a Mys dobré naděje jsou tématy rozhovoru v cestovatelské a outdoorové Casablance. Rozhovor doprovází aktuální elektronická hudba místní produkce.

Podívejte se taky na fotogalerii, doprovázející vysílání!

Veroničin blog z JAR si můžete přečístna adrese vercajededoafriky.blogspot.com:
„Kapské Město je obrovské, rozkládá se na východ od masívu Stolové hory a pokračuje až kam oko dohlédne. Žije tu pravděpodobně více než 4,5 milionu obyvatel, přesný počet nikdo neví, je těžké spočítat všechny ty lidi žijící v oblastech neformalního osídlení. Moje práce spočívá v tom, že dvakrát týdně vyučuju environmentální výchovu na středních školách ve Philippi a v mezičase si chystám svoje lekce. Dvakrát měsíčně také pořádáme pro studenty výšlap na Stolovou horu anebo někam do okolí...”

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.