Čelisti: Kladivo na jablka

14. listopad 2013

Filmově-kritické trio Stuchlý, Řehák a Schmarc přivítali ve studiu jednu z nejpůvabnějších hereček našich dob – Kláru Issovou. Po té, co odmítla společnou koupel mezi zelenými jablky a Aleš Stuchlý se po několika minutách přemlouvání opět oblékl, jsme probrali alternativní metody financování filmu, osudy Milady Horákové a vzpomínky na indiánské začátky. Klára Issová nás sametovým hlasem prováděla svou hereckou kariérou a otevřela nám dosud nepoznané duchovní rozměry literatury a smíchu.

Po klidné první půlhodině kontemplace a utápění se v největších očích šoubyznysu, vlétl do studia Chris Hemsworth v kostýmu Thora. Jenže co bylo poprvé překvapivé a nečekané, je podruhé fádní. Marný pokus režiséra Alana Taylora posunout marvelovského boha z divadelních prken do temné fantasy vatovitosti předlohy příliš nepřidal. Akční komiksová podívaná tak selhává téměř na všech frontách, snad kromě výpravy a několika sebe-ironických hlášek, které přiznávají prázdnotu figur a schematičnost scénáře. Ještě, že už byla Klárka pryč...

Díl Čelistí s Klárou Issvou najdete v Jukeboxu.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.