Čelisti: Chlupaté broskve v rukou nejedlého Terminátora

5. červenec 2015

Arnie už se zase vrátil, a celý tým Čelistí se musel pozastavit nad tím, jaké to asi je, když stroj zestárne a postihnou ho otcovské pudy. V režii Alana Taylora trpí již pátý díl akční sci-fi série Terminátor, která měla skončit po dvou původních filmech Jamese Camerona, udýchanou snahou o proměnu v nostalgickou pouťovou jízdu časem do dob, kdy změny v časoprostoru a apokalyptické počínání zvrhlých počítačů ještě dávaly smysl. Teď už je to horší.

Ale nejen nukleární bomby padaly v aktuálních Čelistech. Došlo také na broskve, a to zejména ty, které moc nežere zejména Aleš Stuchlý. Mezi zboží obdobného typu lze zařadit i ambiciózní anti-western režiséra Johna Macleana, který nemít famózní kameru Robbieho Ryana a též Michaela Fassbendera v hlavní roli, asi by těžko někoho vzrušil. A už vůbec ne porotu v Sundance, kde se snímku velmi zadařilo.

Nakonec, nebo vlastně na začátek, jsou tu oni – žlutí Mimoni, kteří utekli z filmu Já, padouch, aby založili vlastní kinematografický výhonek. Ovšem povedlo se jim to jen tak napůl. Při hledání největšího zločince světa zcela minuli Daniela Řeháka a upnuli se na pochybnou britskou zákeřnici s hlasem Ivany Chýlkové. Vít Schmarc opět zůstal sám se svým Pinocchiem… a neptejte se mě, co bylo dál.

autor: Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.