Čelisti: Fachmani zdraví stodoly, statky a farmy

30. srpen 2016

Do studia přišel vzácný host. Skalní fanoušek Timura Bekmambetova, režisér, sportovec, hudebník a věštec ASAP Tomáš Pavlíček přestal na chvíli házet na návsi prasátka na selky a rozhovořil se o své návštěvě festivalu v Locarnu.

Trochu ho, pravda, mrzelo, že místo staronového filmu Ben Hur Timura (a jeho party) se pojídaly Buchty a klobásy, ale nakonec spolkl biblické rozhořčení a zapojil se do dissu atypického animáku, kterému dominuje penetrace a nekonečné opakování dvou vtipů. Dan přispěl nejen všímavou analýzou kalábrijských mafiánů, kteří směňují Černé duše za kozí mléko, ale i jímavou disneyovkou Můj kamarád drak. Ta možná neplive oheň inovací, ale žánrovou poptávku uchvátila dovedně.

Podobně divoce se Tomáš opřel do sousta z Locarna. Hodnocení atmosféry festivalu, který se vymyká výjimečným artovým faktorem, doplnil i masitým rozborem výherců, především rumunského sanatoria šibeničního smíchu Sacred Hearts a sychravého bulharského vítěze, sociálního dramatu Godless. Podobně jako jeho hrdinka i my musíme příští týden krást starým lidem občanky.

Vrátíme se prvním letem, který bude pilotovat starej Sully.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.