Čelisti: Fantastická trojka holí Amy a Schmitkeho

19. srpen 2015

Aleš neplánovaně odcestoval na Vysočinu opravovat svůj dávný vynález – elektrárnu poháněnou mochomůrkami, a tak tíha kritických soudů padla na bedra Dana a Víta. Ti si přizvali na pomoc čtvrtého čelistního mušketýra Táňu Zabloudilovou, která zdatně asistovala při rozboru zdařilého a vkusného dokumentárního portrétu Amy Winehouse i při objevování tajných Zón Krušných hor.

Český film Schmitke po delší době víří svými lopatkami vzduch, takže se veškerá pozornost soustředila na jeho výjimečnost. V očích Čelistí se to však zdá být spíše mýtus. Schmitke je na český debut určitě zdařilý, ale také odvozený a mělký.

Čtěte také

Zbraň hromadného ničení si schoval na závěr Dan. Něco jako reboot Fantastické čtyřky tu nebylo už velmi dlouho. Zpotvořený, zfušovaný, nesympaticky obsazený, bídně zrežírovaný a technicky kulhavý biják definitivně řadí marvelovskou komiksovou legendu mezi nejtristnější epizody jinak prosperujícího žánru superhrdinských eposů. Na Čtyřku se bude vzpomínat jako na film, který dost možná pohřbil nadějnou kariéru režiséra Joshe Tranka, zároveň jako na ukázku fungování zvrhlé mašiny jménem Hollywood.

Mašinka jménem Čelisti si dává opět na týden voraz. Za 14 dní se nicméně vyběhneme zničit na dvorek s Rytmusem, Guyem Ritchiem a jeho strejdou.

autor: Vít Schmarc
Spustit audio