Čelisti: Ferengijská obchodní komora na Mělčinách

18. srpen 2016

Srpnovou tradicí se ve filmově kritickém magazínu Čelisti nestala jen Alešova dovolená, ale i Vítovo a Danovo nerdí okénko.

Bylo z čeho vybírat. Utekl nám mdlý Sebevražedný oddíl, naštěstí při svých super-schopnostech nedoběhl nepříliš daleko. Další přepálený a nesoudržný pokus DC navázat na magii Nolanova Temného rytíře budí rozpaky, kam se vlastně tohle univerzum chce ubírat. Cestou mechanického kombinování „zaručeně fungujících elementů“, nebo cestou budování temného kosmu, kde strečový oblek neznamená automaticky vzorný životopis?

Pravé letní potěšení tak překvapivě číhá na Mělčinách, poctivém žraločím béčku, které ale nezapře zdravou porci sebevědomí a inteligence. V kombinaci s neodolatelnou Blake Lively je tahle B-Gravitace Light tou pravou filmovou přísadou prázdnin.

A na závěr prudký warp. Vrátil se nám Star Trek a navzdory obavám ze změny režiséra se nepropadl do temnoty. Pravda, nevydal se ani Do neznáma, ale dobře známé trademarky série oživuje s humorem, elegancí a tou pravou trekkie atmosférou. Překvapivě nejvíc se třetímu dílu restartované série daří v komorních dialozích, ale ani akcí si režisér Justin Lin ostudu neutrhl. Nakonec má jeho hvězdný trip skoro všechny podstatné ingredience, aby uspokojil i dva čestné členy nově založené české pobočky Ferengijské obchodní komory.

03689054.png
autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.