Čelisti: Hledá se fantom kolonád

26. červen 2016

Svátek všech českých milovníků nacpaných kolonád a vychlazených kinosálů je na spadnutí – Karlovy Vary, největší tuzemský filmový festival, očima Čelistí a uměleckého ředitele Karla Ocha.

Speciálně pro mistra karlovarského šarmu jsme ubrali ve studiu vzduch a přidali teplotu, aby pocítil ten pravý Thermal. Po krátké aklimatizaci ale rozjíždíme tradiční průlet festivalovými sekcemi. Zajímavými hosty, nezvykle sevřenou hlavní soutěží a po dlouhých letech jiskřivými Dny kritiků Variety. Finále samozřejmě patří prestižní sekci Horizonty, která přiváží vzorky z top světových festivalů. Karel se v úrodě zajímavých titulů ani příliš nezpotil a přidal navrch několik historek ze zákulisí. Na naše festivalové tipy se můžete těšit už v pátek 1. července, kdy odpalujeme blogovou šňůru a začínáme zabíjet masařky!

Poté co Aleš s Karlem odtančili na Vltavu, našel si žabí muž Dan ještě čas vysvětlit Vítovi, co je tak výjimečného na fenoménu Hledá se Nemo a proč není Hledá se Dory úplně důstojným nástupcem rané pixarovské linie.

Na lehkou notu budeme pokračovat i příště, kdy spojíme resty Warcraft a Den nezávislosti 2. Bude to Money Monsters day!

03656526.png
autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.