Čelisti: Královi muži běží proti přírodě

12. únor 2015

Krize středního věku číhá za každým rohem. Člověk aby před ní bez kalhot utíkal do hor. Nebo k pubertálním idolům.

K těm se stále rád uchyluje Vít, pro kterého je James Bond dodnes zdrojem duchovní útěchy a poznání. I proto si užil nový film věčného nerda Matthewa Vaughna, který si v Kingsman: Tajná služba sice z kánonu starých špionek tak trochu střílí, ale něžně a s láskou.

Notoričtí útěkáři Aleš a Dan naproti tomu dávají přednost pobytu v lůně hor a náhodným láskám v roubených chalupách. I proto jim běžecko-režisérská one man show Proti přírodě Oleho Giævera přirostla k srdci. Nor vedle svého penisu miluje i běh dole bez, který pochopitelně už roky marně prosazujeme na (zimní) olympiádu, takže jeho druhý film doporučujeme všem nešťastníkům, jejichž partnerky milují odstíny šedi. V mužské hlavě to totiž vypadá spíš nějak takhle.

Dojem kazily jen občasné Vítovy kritické námitky k filmovému jazyku, ale toho omlouvá, že jeho fantazie ustrnula u sprchující se Dády Patrasové ve Vrchní, prchni!

Čelisti, vaše hnízdo čapí. Opakujte poslední slovo.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.