Čelisti: Normální autistický pořad

4. listopad 2016

Zatímco hlavní host Kamil Fila ještě v poklidu korzoval okolím naší veřejnoprávní budovy, klávesové power-duo Aleš & Dan už promlouvalo hlasem Sokurovova osamělého člověka. Nejen seminářem ruských filmů v Hodoníně ale živ je člověk, a tak (už za Kamilovy robustní přítomnosti) došlo i na dojmy z jurodivého traileru na druhý Trainspotting či sarkastické poznámky k hereckému obsazení nové vražedné taškařice Larse von Triera.

Kdo je tady ředitel, se ukázalo záhy: italský režisér Gianfranco Rosi, autor znamenitého inscenovaného dokumentu Fuocoammare: Požár na moři, k němuž se nějak nedostávalo výtek. A protože Vítek zůstal doma pečovat o bronchitickou domácnost, ujal se role sólového spíkra Daniel. Jeden z jeho nejsvětlejších rétorických výkonů blahé paměti směřoval za venezuelským debutem Zdaleka. Prodat své tělo Dan ostatně vždycky uměl…

Rozhlasovou forbínu si pak pro sebe opět uzmul Kamil, který nám vysvětlil původ své nové přezdívky „Hladový Bizon“, kterou mu na festivalu v Jihlavě nečekaně udělil náčelník kmene Navahů. Z tohoto titulu pak lehce otráveně upozornil na klesající kvalitu Českého žurnálu, načež se debata na čas stočila k chytlavému tématu sexuálních asistentek pro postižené.

03737727.png

Konečné Zúčtování s Benem Affleckem v roli matematického génia a zabijáka s Aspergerem už proběhlo v tradičním duchu uklízení myšlenek do komínků a pucování proskleného studia od nahromaděných jedovatých slin. Čelisti – normální autistický pořad.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.