Čelisti: Oslovit českého Zachea!

18. duben 2013

Dvojice duchovních poutníků Aleš Halík Stuchlý a Vít Balík Schmarc vylezla na fíkovník Nevědomí, aby oslovila Zachea, který nepozorován sledoval mesianistické počínání filmově kritického magazínu Čelisti.

Ten se při této příležitosti oděl do bílé, průsvitné a oblé, pomaloval se geometrickými obrazci a zavolal nejlepšímu údržbáři na pusté planetě Zemi, Tomu Cruisovi. Od té doby, co nám to nebere Ilja Hurník je Tom jistá volba. Dokazuje to i v novém filmu Josepha Kosinského, kde flikuje drony, láme srdcem paní Rusákové a zachraňuje svou identitu. Příběhově nezvládnutá sci-fi dobyla Čelisti především nádherným vertigem obrazu a zvuku.

Zpověď komiků pokračovala plovárenským číslem s Českým žurnálem, který sice úplně nenaplnil vysoké naděje do něj vkládané, ale v produkci České televize jde o pozitivní a provokativní deviaci. Znáte to, ono není špatné, když se něco malého sem tam stane.

Více Smetany!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.