Čelisti: Poslední dech Furiantů

1. únor 2016

Už se nám to blíží, těla se rozkládají, síly ubývají, nosy upadávají. Máme všichni zkaženou krev a marně čekáme na druhou šanci.

Čekání na nevyhnutelné jsme si protentokrát ukrátili s depresivní dánskou vyděračkou Susanne Bier, která to tentokrát vzala přes feťáky a mimina, nicméně další sbírka prudkých dějových zvratů si Druhou šanci podle Dana nezaslouží ani náhodou.

Stejně jako impotentní katastrofáč Do posledního dechu, který je tak okázalou přehlídkou tupé režie, špatného typového castingu a přepjatého herectví, že ho nespasí ani lámání tankerů a pěkná kamera. Na lepší notu tak musí brnkat až brazilský animák, v němž se střetnou Chlapec a svět. Technicky pozoruhodné a podmanivé dílo, které budete muset v kinech hledat – ale stojí to za to.

Čtěte také

A největší realistická prda na závěr. Láďa Stroupežnický byl velkej Furiant, což se málo ví. Ale studentský film Ondřeje Hudečka to vynáší na povrch tak sebevědomě, vtipně a promyšleně, že na místě je nejen cena ze Sundance, ale i slova o velkém talentu.

Příště si ve třech sehrajeme Zvíkovského raráška. Pokud se toho dožijeme.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.