Čelisti: Sedm hrozných tančí satanské tango

2. leden 2017

Poslední díl Čelistí v roce 2016 se nesl ve znamení překonávání rekordů. Sedm hlav na čtyři mikrofony se může zdát mnoho. A oprávněně.

Vzduch ve studiu došel už v prvním vstupu, který v duchu mentální abstrakce rozebral sci-fi Pasažéři. Očekávanému filmu uletěla vlastní kosmická loď doslova před nosem, ale jeho absurdní koncovka patří k zábavnějším ztrátám soudnosti.

To se nedá říct o herní adaptaci Assassin's Creed, které pro změnu nevyšel skok do mlhavých hlubin. Inkvizice v něm sice mocně zakuřuje a Michael Fassbender láme rekordy v mračení, bohužel stupidní příběh je odvyprávěný jako zapeklitá šifra a z akce neustále vytrhávají podivné režijní nápady.

Zatímco vzduch došel a balónky mizely pod kopyty Alešových bot, došlo na dvojboj Tondy Tesaře a Kamila Fily na téma Masaryk. První ho označil za mdlou národoveckou agitku, druhý byl o něco smířlivější. Pravdu měl samozřejmě ale jen Hugo Toxxx, který Jana geniálně vystihl: „… nejsem žádnej fakin greenhorn, mám styky.“ A všichni víme, k čemu to vede!

03771214.png

Vrcholným číslem byl dle očekávání blok věnovaný největším filmovým WTF. Režisér Tomáš Pavlíček odpálil Lindou Rybovou s ovčí hlavou, Tomáš Stejskal kontroval Tetsuem, čímž potěšil Kamila Filu, jenž si tak říká od roku 1997. Do hlavy nás tloukl Tonda Tesař s VHS pochutinou Sledgehammer. Dan s Alešem legalizovali sňatky s prasnicí a povařili si výkaly ve Svatební váze. Král čuňat Vít zalovil v dračí kapse a zavzpomínal na zřejmě nejbizarnější československé sci-fi Tretí šarkan. Kamil Fila zašťáral ve vnitřnostech Steklého Hrocha a Aleš přihodil pár znásilněných popelnic a žiletek v jablku z filmu Ojížděči odpadků.

Díl, který neměl nikdy začít, nebo nikdy skončit. Nepřežil ho jediný balónek.

03773278.jpeg
autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio