Čelisti: V zajetí reality

9. červen 2016

Před tím nikdo neuteče. Je to jako noční můra. Jako tíživé brýle. Nekonečná nauzea. Co? Realita a Čelisti. Po delší době v plné sestavě jsme se vypravili na hranice světů – nejprve světa lidského a diabolického.

James Wan potvrzuje druhým dílem své bubácké ságy V zajetí démonů pověst mistra timingu a mizanscény. Patrick Wilson a Vera Farmiga zase to, že buď bude manželství křesťanské, nebo ho budou pronásledovat přízraky mrtvých penzistů, mrtvé jeptišky a Marilyn Manson. Přes lehkou naivitu je tahle nálož adrenalinu příjemnou výzvou. Hraniční zážitek z Číny zprostředkoval Dan – nepřístupný a vizuálně úchvatný historický epos Assassin je jen pro ty nejnáročnější a nejodolnější diváky. Přesto nekompromisní báseň tchajwanského mistra Chou Siao-Siena disponuje magií, která umí pohnout.

A poslední hranice? Ta nejméně zřetelná. Mezi realitou a snem, filmem a jiným filmem, vnitřkem a vnějškem se brilantně pohybuje Quentin Dupieux alias Mr. Oizo ve svém novém snímku. Surrealistická laskomina, jednoduchý, ale komplexní zážitek. To je Realita. Tedy, ne ta reálná, ale ta filmová. Nenechte si ji ujít! Příště se stane realitou repríza, ale pak už zapalujeme karlovarský oheň radosti s Karlem Ochem!

03647249.png
autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka