Čelisti: Zmizení přepálených tukaních řízků

2. říjen 2014

Další ze záhad, která byla vyřešena. Kam zmizela Fincherova Zmizelá? Do režisérova zlatého fondu.

A kam zmizel Daniel Řehák? Na Zmizelou. Svůj první maratónský běh kino–studio sice Dan zvládl v rekordním čase a s rekordním počtem infarktů, ale stejně nedoběhl včas na novinkový blok. Jakmile však na stole přistála zrádná blondýna Amy, byl už náš soustružník dlouhých souvětí připraven referovat o velmi pozitivních dojmech z vtipného, mistrovsky natočeného a zneklidňujícího thrilleru Davida Finchera. Přes lehké námitky ze strany knihomola Víta byla nakonec Zmizelá osmažena v trojobalu chvály.

Následoval rurální sklerotikon na téma Čtyřikrát. Italskou báseň o běhu života v Kalábrii viděl jen Vít, navíc před čtyřmi lety, takže si pamatoval selektivně psa, kozy a milíř. Každopádně pro milovníky lyriky, drezury čoklů, dlouhých záběrů a spánkové reflexe povinnost. Podobně jako festival Be2Can, který startuje příští týden v několika českých a slovenských městech a přiváží utěšenou nálož z velké festivalové trojky Benátky, Berlín, Cannes.

Buďte tam. My tam budem.
Čtyřikrát.

autor: Vít Schmarc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.