Světová válka Č

21. červen 2013

V novém díle Čelistí se dozvíte, co všechno má Dan z oceli, kolik prodělal Aleš investicí do filmu o válce se zombíky a kolik vydělává Vít tím, že vykrádá domy celebrit. Buďte u toho jako VIPky.

Světová válka vypukla v rozpočtu Pittových poté, co hýřivý otec zakoupil dětem vysloužilý sovětský tank a zainvestoval do filmové adaptace knihy, která sice obsahuje živé mrtvé, ale chová se k nim jako k předmětu historického výzkumu. Po celé řadě peripetií se narodil jeden z nejdražších filmů historie na půli cesty mezi epickou podívanou a lehce zabržděnou komořinou. Paradoxně se na něj přesto dobře kouká, i proto, že máme Brada rádi a je nám líto, že jeho rodina půjde žebrotou. Ani nechceme vědět, co si Angelina Jolie nechá amputovat teď.

Podobné problémy rozhodně neřeší premiantka Emma Watson, která ve filmu Sofie Coppolové Bling Ring konečně herecky dozrála. To se bohužel nedá říct o režisérce, která zázračnou poezii prázdna Odnikud někam nezopakovala a navzdory několika působivým scénám natočila spíš všední opakující sled libě natočených záběrů. Vykrádání domů a hrobů celebrit je sice naše oblíbená činnost, ale od Sofie se čeká víc.

02913670.png

A to nejhlučnější na závěr – lítá bitva Muže z oceli o místo na Slunci a pánů z Čelistí o pravdu. Je nový příběh Supermana chytrým inovativním blockbusterem plným emocí nebo zploštělou hlučnou extravaganzou, která se utápí ve vlastní monumentálnosti? To je otázka, která čeká na to, až ji někdo z vás zvedne.

Určitě to nebude Karel Och, který nám přijde příště napovědět, co se na letošním karlovarském festivalu nesmí minout...

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.