S mikrofonem do psího útulku

Určitě nikomu z vás neuniklo, že Radio Wave věnovalo celý prosinec 2008 rozhlasové podpoře charitativních projektů. I proto se vydáme s Mikrofonem na točenou navštívit psí útulek v Komořanech, na který jsme zamířili svoji dobročinnou pozornost právě v rámci charitativního prosince. Každý, kdo chtěl, mohl poslat opuštěným psům všechno potřebné k tomu, aby nadcházející zimu přestáli v co nejvhodnějších podmínkách.

Zuzka s Ivankou se proto vydali sbírku na čtyřnohé mazlíky z Komořan uzavřít, předat zbytek jejího výtěžku a podívat se, jak se jim i celému útulku daří.

Paní Jaroslava Kladivová vytváří opuštěným nebo ztraceným psům v Komořanech velmi domácké prostředí. Díky svým aktivitám je už celkem známá a tak se na ní s novými psími přírůstky obracejí nejenom lidé, kteří nějaké čtyřnohé smolaře náhodou najdou, ale i policisté nebo třeba popeláři. Ročně se jí v útulku vystřídá kolem čtyřset psů a to není vůbec špatné skóre. Navrch většinu času klienti komořanského útulku tráví v obýváku, kde nechybí o vánocích stromeček nebo celoročně televize s každodenním přísunem čerstvého zpravodajství.

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio