Wakitaka podporuje školu v Africe

14. prosinec 2010

Radio Wave je v prosinci tam, kde je třeba, v aktuálním Klystýru jsme proto byli v Ugandě, kam zaměřilo svojí pomoc a pozornost občanské sdružení Wakitaka. O Wakitace jsme si povídali s ředitelkou a zakladatelkou tohoto sdružení Klárou Kappala.

Sdružení Wakitaka vzniklo za účelem podpory stejnojmenné školy v Ugandě. Vesnice Wakitaka, ve které škola stojí, se nachází kousek od Viktoriina jezera, 10 km od prameniště Nilu. Chodí do ní přes tisíc dětí, řada z nich jsou sirotci. Některé děti jsou dokonce v tak těžké situaci, že musí přespávat ve škole, protože nemají řádný domov. Ovšem stále ještě tyto děti patří k těm šťastnějším, protože vůbec mají možnost chodit do kvalitní školy. Jak soudí ředitelka sdružení Wakitaka, Klára Kappala, vzdělání je totiž důležitým klíčem k vyřešení četných problémů v chudých afrických zemích.

Všichni členové sdružení Wakitaka pracují bez nároku na honorář, a tak jdou všechny peníze, které sdružení vybere přímo na provoz školy Wakitaka. Víc informací o sdružení, a také možnost, jak můžete dětem ve škole Wakitaka pomoci, zjistite na webu sdružení Wakitaka.

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio