Rozhovor se skupinou Vendemmian

Angličtí Vendemmian v roce 2008 vrátili po jedenácti letech mlčení na gothic rockovou scénu opravdu triumfálně. Je nám proto velikou ctí, že je spolu s Merciful Nuns a Whispers in the Shadow budeme moci v pátek 15. dubna v rámci unikátní akce "Goth Rock Over Prague" vůbec poprvé přivítat v pražském klubu Exit Chmelnice.

A protože jsme nedočkaví, zavolali jsme napříč časovými pásmy Daveovi, polovině tvůrčího tandemu Vendemmian. S ním jsme si popovídali nejen o počasí, gothic rocku, historii kapely, české nátuře a zbrusu nové desce One in The Million, ale i o hraní v devadesátých letech, automatických bubenících, alkoholu a mnoha dalších zajímavostech.

Ústřední dvojice Mark a Dave založila Vendemmian již před devatenácti lety, za tu dobu vydali sedm nosičů a odehráli nepočítaně koncertů se špičkami scény. Ústřední motto „Drunk, Stupid & Goth“, shrnující sympatický nadhled dvojice, navíc mezi příznivci gothic rocku doslova zlidovělo.

autoři: Pavel Zelinka , Tomáš Hoyer
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.