Deska týdne: Norah Jones

16. únor 2007

Deskou týdne jsme zvolili nové album zpěvačky Norah Jones, které nese název Not too late. Ani my si nemyslíme, že je příliš pozdě na takovou hudbu. Ještě pořád je dost místa pro klidnější žánry, písničky a jemně poetické texty. Pojďte si je tedy užít s námi. POSLECHNĚTE SI: Profil, recenzi a pohled odborníka

Norah Jones má hudbu v genech - jejím otcem je totiž indický hráč na sitár Ravi Shankar. Ten je zapsán v Guinessove knize rekordů jako nejdéle působící umělec na světové hudební scéně - pohybuje se na ní totiž už přes šedesát let. Mj. se proslavil třeba spoluprácí s Beatles a zatímco slavní brouci už svou kariéru pověsili na hřebík - osmasedmdesátiletý Ravi brnká na svůj sitár dál.
POSLECHNĚTE SI: Profil Norah Jones od Ivany Veselkové

00503796.jpeg

Jediná současná umělkyně, která baví Boba Dylana. To jen tak na okraj - a že to neznamená právě málo. Recenzi na album Not too late pro vás připravil Radovan Lukavský hudební publicistiky, Tadeáš Haager.
POSLECHNĚTE SI: Recenzi desky Not too late

Na závěr přichází recenze z pera hudebního odborníka. Oslovili jsme proto známého producenta Borise Carloffa, který se na desku podíval svým muzikantským pohledem.
POSLECHNĚTE SI: Pohled odborníka

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.