Deska týdne - Hercules And Love Affair

10. duben 2008

Hercules And Love Affair a jejich bezejmenný debut z letošního března - to byla náplň rubriky Deska týdne v uplynulých dnech. Tahle parta pochází z New Yorku a dohromady jí dal v roce 2004 muzikant a původně DJ z Denveru Andy Butler. Do sestavy ještě patří Kim Ann Foxman, Nomi a hlavně lídr Antony and The Johnsons - Antony Hegarty.

Hercules And Love Affair je v podstatě seskupením zkušených a ostřílených. Přesto se nedá mluvit o all star teamu, tak jako třeba u The Raconteurs. V Hercules And Love Affair je totiž jedinou opravdovou hvězdou Antony Hegarty, nositel Mercury Music Prize, který mimo svou kapelu Antony and The Johnsons rozeznívá svoje vibrato s nespočtem zvučných jmen, od Björk až po Cat Power. Více vám o kapele řekne Tadeáš Haager.

Podstatnou část hudby má na svědomí Andy Butler, který měl několik rozpracovaných tracků v šuplíku. Jeden z nich mu nazpíval právě Antony a vlastně ho tak donutil po dlouhé době zase pracovat na vlastní tvorbě. Zmíněná skladba se jmenuje Blind a naše hudební redakce si ji hodně oblíbila. Jak je to s celou deskou se dozvíte v recenzi od Tomáše Turka.

00695169.jpeg

Trochu starého dobrého diska jak vystřiženého z horečky sobotní noci. I tak by se s trochou nadsázky dala stručně popsat debutová nahrávka projektu Hercules and Love Affair. Tuhle analogii konec konců uslyšíte i v následující recenzi, které se coby nezávislý hudební odborník ujal publicista Karel Veselý.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.