Diagnóza F: Když se chceme změnit

9. leden 2014

Začátek roku je obdobím, kdy se (často) snažíme začít nějak jinak a lépe. Možná vycházíme z předsilvestrovské bilance, možná už si delší dobu uvědomujeme, co nás z našich vlastností či zlozvyků limituje, co nám nějak překáží.

Po načtení pár tomuto tématu věnovaných populárně-psychologických článků by mohl člověk nabýt dojmu, že všechno je možné a můžeme se změnit tak, jak chceme. Ovšem nepodléhejme falešným nadějím – u sebe můžeme změnit mnohé, ale někdy nás prostředí, ve kterém žijeme, limituje natolik, že změna se v reálu nakonec vůbec neuskuteční.

Hostem Diagnózy F na téma osobní změny byl psycholog Mgr. Dalibor Špok, Ph.D. A i když psychologové moc často neradí (a jsou spíše vašimi průvodci na cestě za poznáním sebe), jedna rada v rozhovoru přece jen zazněla (i když spíše v podobě návodné otázky) – co můžete pro svou změnu udělat právě teď?

Inspirujte se na své cestě ke změně v rozhovoru s Daliborem Špokem.

Odkaz:
Mgr. Dalibor Špok, Ph.D.

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.