Diagnóza F: Kurz duševní rovnováhy

20. únor 2014

Hledat duševní rovnováhu v dnešním uspěchaném světě není snadné, ovšem ani nemožné. Pomoci nám v tom může interaktivní kniha psycholožky Michaely Peterkové.

Diagnóza F se letos dočkala hned několika změn. Nově se vysílá už po 18. hodině, je o něco kratší (čti: koncentrovanější) a připravuje mj. i nové tematické cykly. Tím prvním je cyklus KNIHA. V rámci rozhovorů vám představíme zajímavé knižní novinky z oblasti populární i odborné psychologie a oborů příbuzných. Jako první jsme si vzali na paškál knihu Kurz duševní rovnováhy.

Kurz duševní rovnováhy je útlá kniha určená zejména lidem, kteří chtějí nějak zlepšit svůj život. Už si toho možná spoustu načetli, vědí, že by měli zvolnit či přidat v práci, vědí, že jsou ve velkém stresu, vědí, že se z některých věcí necítí dobře a měli by víc odpočívat, ovšem nedaří se jim to realizovat. Pokud budete v knize hledat další hloubkový rozbor toho, jak lidská mysl a tělo reagují na stres, jak to funguje v mozku aj., budete zklamáni. Teorie je tam minimum. Na druhou stranu ale kniha nabízí jednoduché, konkrétní kroky, které když provedete, mohli byste se cítit líp.

Autorka knihy vycházela z principů a technik kognitivně-behaviorální terapie a zkušeností z vlastní praxe.

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.