Diagnóza F o „době onlajnové“ s Radkinem Honzákem: Žijeme ochuzené vztahy

9. září 2016

Seznámení na sociálních sítích má jistě své výhody, má však i řadu limitů. Třeba to, že o sobě na internetu ne vždy říkáme pravdu, stavíme se do lepšího světla a leštíme si ego ještě mnoha dalšími způsoby. To koneckonců děláme i v realitě. Jaký vliv má však přespříliš internetové komunikace na naše reálné vztahy? O tom byl druhý díl speciálu Diagnózy F o „době onlajnové“.

Hostem Diagnózy F byl tentokrát psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák. Vztahy, které žijeme, jsou podle něj často zjednodušené. „V běžném mezilidském kontaktu vnímáme nejen to, co sdělujeme slovy, ale také, jak se u toho tváříme, jaký máme postoj, jak voníme. Přibližně 70 procent sdělení má povahu neverbální. To nám pak logicky v internetové komunikaci chybí,“ odpovídá Honzák na otázku, jak se mění naše vztahy v kontextu internetové komunikace.

Poslechněte si rozhovor o mezilidském potkávání, důležitosti toho, jak si navzájem voníme, i o tom, jak můžeme dopadnout, když se spolu nebudeme umět seznamovat.

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.