Dubový High meets Fat Freddy's Drop

Novozélandské hvězdy Fat Freddy's Drop se v současnosti prohání po evropských pódiích. Důvod? Tahle stálice tamní reggae dubové scény v současnosti vydává nové album Blackbird. Sedmičlenný ansámbl z Wellingtonu desku vydává na vlastním minilabelu The Drop a nejen u protinožců se jí opět předpovídá velká budoucnost.

Fat Freddy's Drop se dali dohromady na konci 90. let a do povědomí se dostali společně s jejich souputníky The Black Seeds, Trinity Roots nebo Bongmaster. V roce 2004 už bodovali jako nejlepší „live act“ roku v anketě bNet Music Awards a po úspěchu jejich debutu Live at the Matterhorn navázali spolupráci s evropskými labely Kartel Records a Sonar Kollektiv. S dalším albem Based on a True Story už přišly mezinárodní úspěchy a o jejich hudbu se začala zajímat řada světových producentů.

Fat Freddy's Drop je prostě parta, jejíž hudba je prvotřídní ukázkou novozélandské prosluněné produkce. Jejich kombinace jazzu, soulu a hip hopu s klasickými reggae postupy vás konečně dostane do té pravé letní nálady. Přesvědčte se sami ve středu po desáté večer v pořadu Dubový High na Radiu Wave.

Ukázky:
Fat Freddy's Drop – Clean The House, official video

Fat Freddy's Drop – Live At Roundhouse London

autor: Jakub Johánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.