Dubový High oslaví 30. ledna v pražském Crossu 8. narozeniny

4. březen 2014

Dubový High se na Radiu Wave poprvé objevil 18. ledna 2006 v 19:00. Vznikl z prostého zájmu o dub, reggae a další spřízněné žánry. Za osm let jeho fungování se ve studiu Radia Wave vystřídaly stovky zajímavých hostů a Dubový High nespočenětkrát řádil i mimo budovu Českého rozhlasu. Osmé výročí Dubový High (dnes Scéna s Jakubem Johánkem) oslaví ve čtvrtek 30. ledna velkolepou show v pražském Crossclubu.

Akce se uskuteční ve spolupráci s pravidelnou klubovou nocí Dub Turbulence a gratulanty nejzvučnějšího jména budou jistojistě členové slavných OBF Soundsystem ze švýcarské Ženevy. OBF jsou představitelé heavyweight frankofonního dub vycházejícího z UK Roots a UK Steppers a se svým charakteristickým zvukem objeli celý svět. Selekci Original Bass Foundation na mikrofonu doprovodí dvojice vokalistů MC Shanti D. a zpěvačka Sis I-Leen.

Další významnou akvizí bude rodák z Banské Bystrice Adam Kupec. Pod pseudonymem Riddim Tuffa za posledních pár let společně se svým skotským kolegou Peterem Berkengoffem přetavil svou lásku k digitálním osmdesátkám v několik skvělých a veleúspěšných nahrávek.

Na výroční tancovačce pochopitelně nemohou chybět ani zástupci United Forces of Dub. Aktivity jednoho z nejaktivnějších českých dubových labelů jsou s historií pořadu Dubový High silně spjaty. DJ Yukimura pravidelně otvírá ve studiu Radia Wave Nový rok exkluzivním setem a Wild-A se velkou měrou podílí na pravidelné rubrice Dubové okénko Prince Wilibalda.

Z Brna, tedy správně řečeno ze Štatlu přijedou Rybydub. Projekt ze Šlapanic shodou okolností svou první show v novém konceptu zahrál přímo ve studiu Radia Wave. Dvojice Jahlysoul a Ngomau se vnímají na prvním místě jako performeři a prezentují se zásadně vlastní tvorbou, popřípadě remixy a při svých vystoupeních míchají svou hudbu živě prostřednictvím midi kontroleru. Celý večer v Crossu odstartují svou steppers selekcí Petr Míkovec, DJ Teamatique a Jakub Johánek, kteří pod hlavičkou středeční show poctivě objíždějí česká města.

Na druhé scéně se bude hrát v rytmu ska, soulu, mod revival nebo punku a jestli si chcete zatancovat na muziku, která vám prošoupe boty a roztrhne srdce, je to místo právě pro vás. Sklepní prostory klubu Cross totiž ovládne Fat & Dread Stereo a především Rude Audio nám velmi dobře známého Honzy Vedrala, který donedávna na Radiu Wave vysílal pořad pod názvem Rudeboy Audio.

Více informací najdete na oficiálním webu Crossclubu nebo na Facebooku.

autor: Jakub Johánek
Spustit audio