Na brněnskou Vlněnu míří Dub From The Ground

Sobota 18. ledna bude velkým dnem pro celý tým Radia Wave. Slavíme totiž v MeetFactory úctyhodné osmé narozeniny. Ale protože nepatříme úplně mezi takové elitáře, jak nám bývá často vytýkáno, v pořadu Dubový High vás pozveme na brněnskou dubovou akci s názvem Dub From The Ground, konající se ve stejný den.

Za lehce neústupným názvem se skrývá sympatický nápad několika brněnských hudebních nadšenců. Ti se rozhodli uspořádat večer, který umožní všem příchozím vnímat selekci v té nejpřirozenější formě, tedy reprodukovanou prostřednictvím soundsystému. Spojit sílu svých zvukových soustav přijede trojice z polské Pabianice Roots Melody Sound System a členové severočeského uskupení Mighty Souljahs. Kromě selektorů z těchto dvou soundsystémů zahrají Riddim Tuffa, Doggy Buger Dread a jeden z pořadatelů Patrik Botanic a.k.a. Botanic Sound.

Dub From The Ground najdete v areálu bývalé textilní továrny Vlněna. Brněnský „Brownfiled“ už byl v minulosti několikrát využíván jako koncertní prostor. Už více než přes rok se zde konají žánrově pestré DiY akce a na sklonku minulého roku zde zdárně fungoval jeden z českých pop-up klubů. Než se ale Vlněna dočká své plánované revitalizace, bude určitě dál sloužit podobným účelům, jako je tomu například v případě Dub From The Ground. Více ve středu po desáté večer v pořadu Dubový High na Radiu Wave.

autor: Jakub Johánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.