Echo Live: Radio Wave Live Session s Nylon Jail

20. srpen 2014

Ve čtvrtečním vydání pořadu Echo Live si můžete od devíti večer připomenout únorovou Live Session z Brna, kde zahrál loňský objev roku podle poroty Vinyly, olomoucká kapela Nylon Jail.

Skupina, která loni vydala debutovou desku My Heart Soars Like A Hawk, ve své hudbě umně spojuje staré s novým. Pětice za svoje největší vzory uvádí Depeche Mode i Johnnyho Cashe a právě na zvuku těchto legend staví svůj projev. Nylon Jail jsou často označováni za moderní kovboje. Vychází z countryových tradic, které ale pomocí elektronických aranží posouvají do 21. století. Hanácká skupina otevřeně navazuje na trendy, které už několik let otřásají Spojenými státy, dávají jim ale osobitost výrazu i specifickou koncertní energii. Nylon Jail rozhodně patří k nejnadějnějším českým kapelám posledních let – svědčí o tom pochvalné recenze i zmíněná proměněná nominace na cenu Vinyla v kategorii objev roku.

Vystoupení Nylon Jail, které vás čeká ve čtvrtečním vydání pořadu Echo Live, zahráli Nylon Jail v rámci Radio Wave Live Session devatenáctého února tohoto roku v brněnském klubu Kabinet MÚZ.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.