Echo Live: Cody Chesnutt z festivalu Antigel

14. srpen 2014

Sobotní Echo Live představí zpěváka Codyho Chesnutta z Atlanty, který ve své hudbě živelným a originálním způsobem kombinuje nezávislý rock s klasickým americkým r’n’b. Čeká nás hodinový záznam jeho vystoupení z festivalu Antigel, který se každoročně koná ve švýcarské Ženevě.

Muzika Codyho Chesnutta v sobě spojuje prvky rocku, funku, hip hopu nebo soulu – na začátku kariéry navíc vyznával další specialitu, totiž lo-fi přístup. Svoji debutovou nahrávku, dvojalbum z roku 2002 s ironickým názvem The Headphone Masterpiece, natočil na čtyřstopý magnetofon. Po vydání tohoto opusu si ho začali všímat fanoušci nezávislé hudby, směrem k obecné známosti ale postoupil až poté, co jednu jeho skladbu předělala populární hiphopová kapela The Roots.

Chesnutt během své více než deset let trvající sólové kariéry vydal jenom dvě dlouhohrající desky, o to víc ale koncertuje. V roce 2007 vystoupil jako jeden z headlinerů na kanadském festivalu Pop Montreal, o pět let později se zase blýsknul účastí ve vlivné televizní show Joolse Hollanda. V Echu Live vám nabídneme vhled do aktuální koncertní formy Codyho Chesnutta – vystoupení na ženevském festivalu Antigel totiž proběhlo v únoru tohoto roku. Koncert pro potřeby Evropské vysílací unie natočil Eurosonic.

Čtěte také

autor: Jiří Špičák
Spustit audio