Echo Live: Damon Albarn z Paříže

23. září 2014

Na Radiu Wave už jste si letos mohli přečíst nadšené recenze na debutovou sólovou desku Damona Albarna i neméně entuziastickou reportáž z Albarnova berlínského vystoupení. Jak zní naživo, budete mít možnost zjistit ve čtvrtek a v sobotu, kdy vám v pořadu Echo Live nabídneme záznam fantastického květnového koncertu z Paříže.

Je s podivem, že Damon Albarn vydal debutovou sólovou desku až letos, na scéně se totiž pohybuje od konce 80. let a jeho aktivity se rozhodně neomezují jenom na desky s Blur nebo s Gorillaz. První náznak toho, co letos vyústilo v dokonale vystavěnou a sebevědomou desku Everyday Robots, můžeme hledat třeba u nahrávky Mali Music z roku 2002, kde Albarn poprvé výrazně zkřížil svoji fascinaci autentickou world music se schopností psát zapamatovatelné popové melodie. Podobným způsobem pak pracoval třeba i s kapelou DRC Music, ve které se kromě konžských muzikantů znovu potkal s hiphopovým producentem Danem The Automatorem nebo předním elektronickým experimentátorem Actressem.

Páteř pařížského vystoupení Damona Albarna tvoří samozřejmě letošní album Everyday Robots, kromě něj zůstalo v téměř dvouhodinovém setu dost místa i na skladby z první desky Gorillaz, několik písní od jeho domovské skupiny Blur nebo skladbu od stálého spolupracovníka Tonyho Allena. Koncert Damona Albarna natočila pro potřeby EBU a pro Radio Wave francouzská stanice Radio France – France Inter.

Poslouchejte Damona Albarna naživo ve čtvrtek 25. září a v sobotu 27. září ve 21:00.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio