Echo Live: First Aid Kit ze Stockholmu

11. září 2014

Druhého listopadu zahrají v pražském Paláci Akropolis švédské sestry First Aid Kit. Jak jim to hraje naživo, se ale můžete přesvědčit už v sobotu na Radiu Wave, kde vám nabídneme záznam jejich letošního vystoupení ze Stockholmu.

Tehdy ještě neznámé sestry Johanna a Klara Söderbergovy upoutaly pozornost hudebního světa v roce 2008, kdy na YouTube nahrály coververzi skladby Tiger Mountain Peasant Song od Fleet Foxes. Krátce nato si jich všimly nahrávací společnosti a v roce 2010 už First Aid Kit vydaly debutové album The Big Black And The Blue. Celosvětové slávy dosáhly sestry, které vyznávají akustický folk a jejichž největší devízou jsou harmonické vokály, v roce 2012 s vydáním alba The Lion’s Roar.

Letošek znamenal pro First Aid Kit další velký zlom – skupina podepsala smlouvu s nahrávacím gigantem Columbia a vydala album Stay Gold, které se dočkalo nejenom pozitivních recenzí, ale i průniku do hitparád po celém světě. V pořadu Echo Live vám nabídneme vystoupení First Aid Kit z jejich domovského Švédska, konkrétně ze Stockholmu. Koncert pro potřeby Evropské vysílací unie natočila stanice SR – P3.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio