Echo Live: London Grammar z festivalu v Montreux

9. září 2014

Ve čtvrtečním vydání pořadu Echo Live se přeneseme na festival do švýcarského Montreux a nabídneme vám záznam vystoupení britské elektropopové kapely London Grammar.

Kytarista Dan Rothman se se zpěvačkou Hannah Reid seznámil na Facebooku a prakticky okamžitě začali sérii neautorských vystoupení po kavárnách, na kterých prý hrávali předělávky od The Doors, Florence + The Machine nebo švédské zpěvačky Robyn. Z revivalu dvojici vysvobodil až bubeník a klávesák Dot Major, jehož příchod do skupiny zároveň znamenal začátek London Grammar.

Hned první singl Hey Now vyvolal i díky pravidelné rotaci na BBC Radio 1 vlnu nadšení a skupina si vysloužila přirovnání třeba k The xx. Hlas Hannah Reid fanoušci srovnávají třeba i s Lanou Del Rey nebo Jessie Ware. Debutová dlouhohrající deska If You Wait vyšla v loňském roce a od té doby London Grammar pravidelně objíždějí kluby a festivaly po celé Evropě.

V Echu Live vám nabídneme záznam vystoupení z letošního ročníku Montreux Jazz Festivalu, který pro potřeby Evropské vysílací unie, a tedy i pro Radio Wave natočil Eurosonic.

Čtěte také

autor: Jiří Špičák
Spustit audio