Echo Live s Angel Olsen pro P3

17. červenec 2014

V sobotním vydání pořadu Echo Live vám nabídneme záznam vystoupení americké indie folkové zpěvačky Angel Olsen, jejíž deska Burn Your Fire For No Witness patří k nejlépe hodnoceným letošním nahrávkám vůbec. Angel Olsen vystoupila pro švédskou rozhlasovou stanici SR - P3.

Sólová hudební kariéra písničkářky Angel Olsen se posunula o kus dopředu v době, kdy se přestěhovala ze St. Louis do Chicaga, větší město pro ni představovalo inspiraci. V roce 2011 vydala první EP Strange Cacti na kazetě u Bathetic Records. Její debutová deska Half Way Home vyšla o rok později a Angel Olsen na ní tematizovala svoje dětství. Koncem minulého roku přešla k větší indie značce Jagjaguwar a vydala svoji zatím nejlepší desku Burn Your Fire For No Witness – zvuk na desce je energičtější než dřív, na čemž má velkou zásluhu basák Stewart Bronaugh a producent John Congleton, který spolupracoval třeba se St. Vincent.

Recenzi od Miloše Hrocha na zmíněné album si můžete přečíst níže a záznam živého vystoupení Angel Olsen si můžete poslechnout už v sobotu. Vystoupení natočila pro Evropskou vysílací unii a pro Radio Wave švédská rozhlasová stanice SR - P3.

Čtěte také

autor: Jiří Špičák
Spustit audio