Echo Live s CHVRCHES ze Stockholmu

16. duben 2014

Ve čtvrtečním vydání pořadu Echo Live nás čeká temný synthpop v podání čím dál tím populárnější skotské kapely CHVRCHES. Pustíme si záznam jejich vystoupení ze švédského Stockholmu, kde skupina zahrála v říjnu minulého roku.

CHVRCHES jsou tím vzácným příkladem kapely, které se povedlo velmi přirozeně přestoupit z alternativně vnímaného proudu hudby do chytrého mainstreamu a těší se velké oblibě i v České republice, především proto, že si je jako předkapelu na svůj koncert vzali slovutní Depeche Mode. Byla to logická volba, CHVRCHES Depeche Mode uvádějí jako jeden ze svých hlavních inspiračních zdrojů, kromě toho si ale váží třeba i Kate Bush nebo Laurie Anderson. Všechny tyhle vzory dokázali CHVRCHES přetavit do podoby velmi povedené debutové desky, která pod názvem The Bones of What You Believe vyšla v loňském roce.

Stockholmské vystoupení CHVRCHES natočila pro potřeby Evropské vysílací unie švédská stanice SR – P3.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.