Echo Live s Dannym Brownem

16. červenec 2014

Ve čtvrtečním Echu Live nás čeká hodinová hiphopová nálož v podání rappera Dannyho Browna, který vystoupil pro švédskou rozhlasovou stanici SR - P3.

Třiatřicetiletý detroitský rapper Danny Brown vydal svoji první desku The Hybrid v roce 2010 – album pojmenoval po vlastní přezdívce, kterou získal díky svému neortodoxnímu rapovému flow, který může připomenout hyperaktivního kačera Donalda. Danny Brown, který nedávno zboural internet svým charakteristickým smíchem, se v textech často věnuje realitě svého rodného města – svoje skladby opírá o obrazy chudoby a autentického života ve městě postiženém bankrotem.

V loňském roce vydal Danny Brown svoje třetí album Old, které publicista Karel Veselý ohodnotil v recenzi pro Radio Wave 80 %. Na albu hostovali rappeři Schoolboy Q nebo Ab-Soul, svým hlasem ale nahrávku poctila i popová zpěvačka Charli XCX nebo elektronický projekt Purity Ring.

Čtěte také

Vystoupení Dannyho Browna pro Evropskou vysílací unii a pro Radio Wave natočila švédská rozhlasová stanice SR - P3.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.